הטמפרטורה המתאימה לאידוי קנאביס

תמיד טוב לדעת מה הטמפרטורה הנכונה לאידוי
היום פעם ראשונה שעישנתי באידוי ואני מופתע מאוד לטובה אחרי 5 שנים של באנג שווה לנסות מי שלא ניסה!!
אז הנה המדריך לטמפרטורה הנכונה

ישנן הרבה דרכים בהן ניתן לצרוך קנאביס, אבל אחת המהנות והנקיות ביותר היא אידוי. בעוד שעישון ג’וינט היא מסורת עתיקת יומין שכבודה מונח במקומה, אידוי צמחים מאפשר שליטה חסרת תקדים על כל תהליך מיצוי הפרח. ברגע שאומנות האידוי נלמדת על בוריה וקיימת הבנה של טמפרטורות אידוי, אפשר להשיג מן הפרח חוויה טהורה ומהנה לאין שיעור.

תהליך האידוי קורה בתוך תא קטן שבו הקנאביס מתחמם עד לנקודה שבה קנאבינואידים מסויימים “מתבשלים”, ותרתי משמע, מתאדים לאוויר. מה שנשאר מן הפרח הוא לא יותר מעשב יבש. כשמעשנים ג’וינט, העשן הנשאף מכיל תערובת של קנאבינואידים ומספר רב של רעלנים וחלקיקים הנוצרים כתוצאה מן השרפה. במחקרים שנעשו נמצא שעשן מג’וינטים מכיל, במקרה הטוב, רק מעל ל10% קנאבינואידים, והשאר תוצרי לוואי משרפה של הצמח. בניגוד לכך, האדים המופקים בשימוש במכשיר אידוי מכילים עד 95% קנאבינואידים, עם שאריות מינימליות של חלקיקים ותוצרי שרפה נלווים. בנוסף, מכיוון שטמפרטורת נמוכות לא פוגעות כלל בקנאבינואידים, ניתן למצות את הפרח ביעילות מירבית ולפרק זמן רב בעזרת מכשיר אידוי.

דרך אחת שבה אפשר להכיר טוב יותר כיצד מכשיר האידוי שלך עובד היא פשוט לשחק עם הגדרות הטמפרטורה, סה”כ זה יכול להיות מחקר מאוד מהנה. אך ישנה דרך יותר מדעית לגשת לנושא הזה, והיא להכיר את נקודות הרתיחה של קנאבינואידים שונים, ותכונותיהם.

מה היא הטמפרטורת אידוי המיטבית?

לפני שנצלול ונחקור את טמפרטורות הרתיחה השונות של הקנאבינואידים, אלו הנקודות העיקריות שחשוב לדעת:

ישנו טווח טמפרטורות שבו תרכובות שונות של רכיבים בקנאביס משתחררים, ולכל תרכובות השפעות שונות. בעוד שרק דרך ניסוי וטעיה תגלו מה היא הטמפרטורה המדויקת שמתאימה לכם, הטמפרטורה האידאלית למיצוי מגוון רחב של תרכובות פסיכואקטיביות עומד על 185 מעלות צלזיוס. טווח הטמפרטורה האופטימלי לקנאביס הוא בין 180-210 מעלות צלזיוס. טמפרטורות מתחת ל-190 מעלות נוטות לגרום להשפעה יותר מוחית ובראש, וטמפרטורות גבוהות נוטות להשפיע יותר על הגוף.

טמפרטורות אידוי קנאבינואידים

טווח הטמפרטורות שבו קנאבינואידים מתאדים נמצא בין 157 עד 220 מעלות צלזיוס. מכיוון שלכל קנאבינואיד יש נקודת רתיחה שונה, אידוי של אותו הפרח בטמפרטורות שונות יניב תוצאות שונות. באופן כללי, יש שני סוגים של השפעות עיקריות המתחלקות להשפעה על הגוף והשפעה על הראש. כפי שצויין מקודם, בטמפרטורות נמוכות ההשפעה תהיה יותר על הראש, בעוד שטמפרטורות גבוהות יגרמו להשפעה על הגוף.

קנאבינואידים והשפעתם
קנאבינואידים והשפעתם

הערה: למרות שחלק מהקנאבינואידים מתאדים רק בטמפרטורות של מעל ל-200 מעלות צלזיוס, הגדרת מכשיר האידוי לטמפרטורה כזאת או גבוהה יותר, מעלה את הסיכון של שריפת ובעירת החומר, דבר שרצוי להימנע ממנו.

THC – 157 °C
הקנאבינואיד המפורסם ביותר בעולם, שהתגלה על ידי לא אחר מהפרופסור הישראלי, רפאל משולם. השפעותיו העיקריות הן כמשכך כאבים, משנה תודעה, ומקנה תחושת רגיעה והקלה.
CBD – 160 – 180 °C
הקנאבינואיד המבוקש ביותר על ידי המטופלים הרפואים בקנאביס תודות לשלל תכונות הריפוי הטמונות בו. בנוסף, הוא גם נוגד במידה מסויימת את השפעותיו של ה-THC, ומפחית תחושות חרדה ופרנויה.
Delta-8-THC – 175 – 178 °C
קנאבינואיד זה מאוד דומה ל-THC, אך הוא יציב יותר ופחות פסיכואקטבי. עוזר במניעה של הקאות ובחילה.
CBN – 185 °C
CBN לרוב נמצא בכמויות די קטנות, אולם השפעותיו עדין ניתנות להבחנה. הוא מפרק את ה-THC , ומקושר להשפעה מאלחשת ומרדימה.
CBC – 220 °C
קנאבינואיד זה הוא בעל תכונות אנטי-דלקטיות ונוגד פטריות.
קנאביס עולה באש
פחות מומלץ

THCV – 220 °C
קנאבינואיד זה הראה במידה מסויימת כגורם מפחית להשפעת ה-THC, אך אין ידע וודאי לגבי השפעותיו.
שריפה – בעירה
קנאביס יבש נשרף בסביבות 200 מעלות צלזיוס. החום המקסימלי אליו קנאביס יכול להגיע לפני בעירה הוא 230 מעלות. הכל תלוי במידת הלחות בפרח.
טמפרטורות אידוי פלאבונואידים

פלאבונואידם ביחד עם טרפנים ידועים פחות ביחס לקנאבינואידים המפורסמים. פלאבונואידים הם קבוצת תרכובות המצויות בצמחים בפירות וירקות. בעבר נהגו להתייחס עליהם כויטמין פי. פלאבונואידם אחראים חלקית על המראה, טעם וריח בזני הקנאביס. הם הסיבה שאנחנו דוחפים את האף שלנו לשקית כדי להריח את הפרח. מלבד כל זאת משערים שיש להם גם תועלת רפואית. הרשימה הבאה היא חלק מן הפלאבונואידים המצויים בקנאביס, הטמפרטורה בה הם מתאדים, וההשפעה שלהם.

Beta-sitosterol – 134 °C
פלאבונואיד זה נחשב כבעל תכונות אנטי דלקתיות.
Apigenin – 178 °C
אפיג’נין נחשב לפלאבונואיד אסטרוגני, בעל תכונות אנטי דלקתיות ונוגד חרדה.
Cannflavin A – 182 °C
נחשב כאנטי דלקתי ממשפחת COX.
Quercetin – 250 °C
קוורסטין הוא פלאבונאיד נוגד חמצן ואנטי בקטריאלי. אך לצערנו, הוא מתאדה בטמפרטורות גבוהות מדי לאידוי.
טמפרטורות אידוי טרפינים

טרפינים או טרפנואידים הם תופעה שכיחה בטבע במגוון רחב של צמחים. הטרפינים הם מה שמקנה לצמח את הריח היחודי שלו. הארומה של הקינמון, ציפורן או מנטה הם דוגמאות מוכרות לטרפינים. למעשה, סלוויה דיווינורום הוא אחד מן הצמחים שגדל בצורה חופשית והטרפינים שלו הם אלו שאחראים להשפעה הפסיכדלית של הצמח.

לפניכם רשימה חלקית של טרפינים המצויים הטבע והטמפרטורה בה הם מתאדים:

Beta-caryophyllene – 199 °C
נחשב כאנטי דלקתי ונוגד מלריה.
Alpha-terpinol – 156 °C
נוגד חימצון, מרגיע, ופועל כאנטיביוטקה.
Beta-myrcene – 166- 168 °C
משכך כאב, אנטי-דלקתי ופועל כאנטיביוטיקה.
Delta-3-carene – 168 °C
בעל תכונות אנטי דלקתיות.
cineole 1,8 176 °C
מגביר זרימת דם במוח, פועל כממריץ, אנטי-ויראלי, אנטי-דלקתי, ואנטיביוטי.
D-limonene – 177 °C
אולי מפתיע, די-לימונן קיים בצורה טבעית בקנאביס. בעל תכונות נוגדות מוטציה, נוגד דיכאון ומחזק מערכת חיסון.
P-cymene – 177 °C
אנטיביוטיקה ואנטי-קנדידה (פטריות).
Linalool – 198 °C
נוגד דיכאון, מרגיע ומחזק מערכת חיסון.
Terpinol-4-ol – 209 °C
פועל כאנטיביוטקה ובנוסף מכיל אנזים AChE.
Borneol – 210 °C
פועל כאנטיביוטקה.
Alpha-terpineol – 217 °C.
מרגיע, אנטיביוטי, נוגד חימצון, ומכיל אנזים AChE.
Pulegone – 224 °C
מרגיע ומשפר תיפקוד זיכרון!
מה הם רעלנים?

בצורה הפשוטה ביותר – רעלנים הם כימיקלים שמזיקים לגוף שלנו. ההיתרון של מכשירי האידוי טמון ביכולת המיוחדת שלהם למצות את הרכיבים הפעילים בקנאביס, אך ללא הרעלנים הנלווים כאשר הקאנביס נשרף.

אדים עדין עלולים להכיל עקבות מזעריות של רעלנים, אך בהשוואה לעשן רגיל המכיל למעלה ממאה סוגים שונים של רעלנים, באידוי קיים רק רעלן אחד!

הרשימה הבאה מכילה רק חלק זעום מן הרעלנים המשתחררים במהלך בעירה:

פחמן חד חמצני וזפת
משתחררים במהלך בעירה דרך העשן, מסרטנים וגורמים לתפקוד לקוי של הריאות.
טולואן
לא נחשב כרעלן מאוד מזיק, מופיע בכמויות קטנות. גורם לסחרחורת, בחילה, עייפות, ואיבוד תיאבון. נקודת הרתיחה שלו היא 110 מעלות צלזיוס, כך שאין דרך להימנע ממנו.
בנזין
בנזין הוא חומר מסרטן שנקודת הרתיחה שלו היא 80 מעלות צלזיוס.
נפטלין
נפטלין הוא רעלן מסרטן, גורם לסחרורות קלות, בחילה, איבוד תיאבון וחיוורון. נקודת הרתיחה שלו היא 218 מעלות צלזיוס.

לחות ויובש בקנאביס – טמפרטורות אידוי

בניגוד לשימוש בבאנגים או בג’וינטים, קנאביס יבש מאוד עדין יכול להוות חוויה מרעננת בשימוש עם מכשיר אידוי. אולם, מכיוון שהוא כל כך יבש תהליך האידוי קורה מהר מאוד. לכן, אם מכשיר אידוי חם מדי יש סיכוי שלא תחושו כל טעם או ארומה במהלך האידוי, והרכיבים הפעילים פשוט ישרפו. איך דרך אחת שבה מומלץ לאייד קנאביס יבש, אך באופן עקרוני מומלץ להנמיך את הטמפרטורה במקצת.

לעומת זאת, אם הפרח שברשותכם טרי ורח, הוא עלול להיות מאוד לח. כתוצאה מכך יהיה קשה למצות את הקנאבינואדים דרך אידוי. כדי להתמודד עם הבעיה מומלץ לאדות סבב (סייקל) אחד בטמפרטורה מאוד נמוכה (בסביבות ה-140 מעלות צלזיוס), בטמפרטורה הזאת תקבלו חלק מהפלאבונואידים במהלך האידוי והקנאביס שבתא החימום יתייבש לאיטו. אחרי סבב האידוי הראשון הקנאביס אמור להיות יבש מספיק כדי למצות ממנו את ה-THC ושאר הרכיבים.


תודה רבה ליניב חזי מהקבוצה מדברים קנאביס על המידע המפורט.

אם לקחתם החלטה נכונה לעבור לאידוי כדאי שתבדקו את הוופורייזר בחנות האונליין שלנו.

 

מוצרים נבחרים

התחבר

חפשו אותנו
גם ברשתות
כתבות שיכול לעניין אותך